Bejelentés


A legerősebb antioxidáns! Soha ne becsüld alá a természet erejét!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Antioxidánsokról

"A legtöbb ember nem fogyaszt minden vitaminból optimális mennyiséget kizárólag a táplálékával ... minden felnőttnek célszerűnek tűnik a vitamintartalmú táplálékkiegészítők fogyasztása ... Minden felnőttnek tanácsoljuk napi egy multivitamin-készítmény fogyasztását."
A Harvard Orvostudományi Kar és a Harvard Közegészségügyi Kar kutatói tették ezt a megállapítást egy áttekintésben. The Journal of the American Medical Association (JAMA), 2002. június 19-i szám.

Ha jó érzés volt az egészsége, rendelje vissza nálam:
06-30-687-4347


Az antioxidánsoknak sok különböző fajtája van, ezek együttműködnek a szabad gyökök káros hatásainak leküzdésében. Testünk egyes antioxidánsokat maga állít elő, míg más fontos antioxidánsokat táplálékunkkal veszünk magunkhoz. Mindezek az antioxidánsok erős rendszert képezve működnek együtt a jó antioxidáns-kondíció érdekében.


A sejtek anyagcseréjének melléktermékeként szervezetünkben szabadgyökök jönnek létre. Ezek károsítják a sejtmembránokat, rombolják a DNS-eket, általában fő okozói az öregedéssel együtt járó fizikai, testi hanyatlásnak. A szabadgyökök jelentős szerepet játszanak a tüdő-és szívbetegségek, valamint a rák kialakulásában. Kutatások szerint az ún. antioxidánsoknak jótékony hatásuk van, mivel közömbösítik a szabadgyököket. A legfontosabb antioxidánsok az A-vitamin (béta-karotin), C-vitamin, E-vitamin és a szelén. Ugyancsak ilyen hatású a cink, ginkgo, gamma-linolénsav, I-ciszterin, I-glutation, a szuperoxid-diszmutáz. stb. Az egészséges szervezet megfelelő táplálkozás és tiszta környezet mellett elegendő antioxidánst termel ahhoz, hogy közömbösítse a szabadgyökök pusztító hatásait. A sejtek antioxidáns-termelő képessége a genetika adottságoktól, az életkortól és a táplálkozástól függ. A betegségben legyengült, idősebb, vagy egészségtelenül egyoldalúan táplálkozó ember szervezete azonban kevesebb antioxidánst állít elő, így utat nyit a szabadgyökök egészségkárosító működésének. Hasonlóképpen hátrányosan hatnak a modern élettel, annak felgyorsult tempójával összefüggő tényezők. a környezetszennyezés (dohányfüst, kipufogógázok), vegyileg szennyezett élelmiszerek és ivóvíz, a stressz, a TV és a számítógép képernyősugárzása stb. Emiatt nagy segítséget jelent szervezetünknek, ha kiegészítőként antioxidánsokat fogyasztunk.

Legfontosabb antioxidánsok - az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és a szelén - külön-külön is javítják egészségünket, de tapasztalatok szerint együttesen alkalmazva fokozottan jótékony hatásuk van. A C-vitamin többek között erősíti az immunrendszert, növeli az interferon termelést, védelmet nyújt a stressz ellen és a rákkeltő anyagokkal szemben, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Kanadai vizsgálatok szerint az olyan betegek körében, akik nagy dózisban szedtek C- és E-vitamint, 50%-al csökkent a szürkehályog megbetegedések száma. Amerikai kutatók úgy vélik, a hályogműtétek több, mint fele feleslegessé válna, ha a C és az E-vitamin rendszeres és nagy dózisú bevitelével késleltetni lehetne a szem károsodását.

Az E-vitamin meggátolja az A-vitamin oxidációját, így az tovább marad hatékony a szervezetben. Értágító, alvadásgátló hatása révén védi a szívet, szívműtét után gyorsítja a gyógyulást. Az A-vitaminnal együtt védi a tüdőt a lerakodásoktól. Vizelethajtóként csökkenti a vérnyomást.

Tapasztalatok szerint kedvezően hat a szexuális teljesítőképességre. Az E-vitamin erősíti az immunrendszert. Védi a zsírokat és a sejtmembránt az oxidációtól. Segítséget nyújthat a Parkinson-kórban szenvedőknek, mivel késlelteti a remegéses, bénulásos, egyensúlyvesztéses tünetek jelentkezését.

A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezet - szükségleteinek megfelelően - maga állítja elő belőle az A-vitamint a májban, ill. az emésztőcsatornában. Az A-vitamin számos szempanasz kezelésében segíthet, véd a légúti fertőzésekkel szemben, egészségesen tartja bőrt, a hajat, a fogakat és a fogínyt. Egy tíz éven át tartó, amerikai kísérlet bebizonyította, hogy a rendszeresen béta-karotint szedő férfiak körében fele annyi szívbetegség és prosztarákos megbetegedés fordul elő, mint a kontroll csoportban, melynek tagjai nem kaptak béta-karotint. Megfigyelték, hogy a japánok és a norvégok, akik sok béta-karotinban gazdag élelmiszert fogyasztanak, csak igen kis számban betegednek meg tűdő, gége-, garat-, szájüreg, vastagbél, prosztata, méhnyak és mellrákban.

A szelén akárcsak az E-vitamin megakadályozza, vagy lassítja a szövetek öregedését. Együttesen erősebben hatnak, mint külön-külön vagyis szinergista hatásúak. A szelén közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását és védelmet nyújthat bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. Enyhíti a menopauzában fellépő hőhullámokat és rossz közérzetet.

A férfiaknak nagyobb szükségük van a szelénre, mivel annak nagy része a herékben raktározódik és a spermával együtt tetemes mennyiség ürül ki a szervezetből. A zöld tea kivonata erőteljes növényi antioxidáns. A benne lévő polifenolok gátolják a szabadgyökök sejtpusztító hatását. A zöld tea fogyasztása mérsékli a magas vérnyomást, csökkenti a vércukorszintet. Hatásos egyes baktériumok és vírusok ellen, megelőzhetők vele bizonyos szájüregi és fogbetegségek.

Idősebb embereknek, városokban élőknek és sportolóknak valóságos áldás lehet az antioxidánsok szedése, védelmet nyújtva a szabadgyökök egészségkárosító hatásaival szemben.

Mely ételekben találhatók meg az antioxidáns anyagok?
Egy változatos étrend, amely legalább napi ötszöri bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztást is tartalmaz, alapjaiban már biztosítja az antioxidánsokban gazdag tápanyagbevitelt. Antioxidáns anyagok ezrei fordulnak elő a teljes, finomítatlan ételekben, amelyek nem kaphatók tabletta formájában Sajnos az antioxidánsok közül sok vész kárba az ételek elkészítésének folyamatában. A bioflavonoidok íze keserű, ezért gyakran kimaradnak az ételek gyártásakor. Bár a legalapvetőbb forrás a zöldségben és gyümölcsben gazdag étrend, szükségünk van a kiegészítésre is ahhoz, hogy optimális szinten tarthassuk szervezetünkben az antioxidáns anyagokat. A karotinoidok az antioxidánsok egy másik családja a sárga, a narancssárga és a piros gyümölcsökben, ill. zöldségekben, és még néhány más zöld növényben találhatók. A bioflavonoidok a legtöbb gyümölcsben megtalálhatók, de különösen jellemzőek a kék és a vörös színűekre (pl. szőlőre és az áfonyára). A C-vitamin a citrusgyümölcsökben található, a bioflavonoidok pedig azon belül is a növény kérgében. E-vitamint a gabonafélék, a mogyoró és a növényi olajok tartalmaznak. Szelént az egész gabonaszemekben, a fokhagymában és brazil mogyoróban találhatunk - feltéve persze, hogy termőföld, amelyben fejlődnek, elég szelént tartalmaz. Tehát még az sem garantálja, hogy optimális mennyiséghez juthatunk szelénből, ha étrendünk a megfelelő táplálékokat tartalmazza.

Nehéz olyan étrendet összeállítani, amely a testünk számára naponta szükséges minden kulcsfontosságú tápanyagban gazdag.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!